I Simons panna: Gravat lättrökt älginnanlår

En enkel förrätt med smak av vilt. Det är vad Simon bjuder på i Ishotellet denna vecka.

Foto:

MAT & DRYCK2011-02-04 13:39

Gravat lättrökt älginnanlår 
4 personer

200g gravat lättrökt älginnanlår
100g skogschampinjoner
1 st klyfta vitlök
½ st bananschalottenlök
timjan
crème fraiche
50 g blåbär
lagrad balsamico
krasse

Svampcrème
Hacka svampen och löken fint.
Stek i olivolja tills fin färg. Fräs med hackad timjan.
Tillsätt crème fraiche och koka ihop.
Mixa i mixerkruka till slät crème
Smaka av med salt och peppar     

Lägg upp tunna skivor av älginnanlåret , toppa med svamp crème, blåbär , lagrad balsamico och krasse.
Passar utmärkt som en förrätt !

Happy cooking !

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!