Hjortron mousse med maränger och chokladkulor
3 gelatinblad ( om man önskar att moussen ska hålla längre i fast form, kan uteslutas)
2 äggulor
2/3 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
3 dl hjortron
1 st thaiti vaniljstång
Beredning:
Blötlägg gelatinet.
Vispa upp äggulorna och florsockret hårt för sig.
Koka hjortron med 1 dl socker samt i urskrapad vaniljstång, koka även med stången.
Passera genom finmaskig sil till puré. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält det i purén. Låt svalna.
Vispa grädden.
Vänd ner äggsmeten i purén och sedan yoghurten.
Vänd sedan ned grädden pö om pö.
Häll upp i fina glas och garnera med hjortron och citronmeliss.
Maränger:
50g socker
50g äggvita
50g florsocker
Vispa äggvita och socker fluffigt, vispa sedan i florsocker och spritsa ut på bakplåt och baka av i 90 grader i ca 1 timme.