I Simons panna: Kantarellsoppa

Simon lagar soppa med pastej i samma smak.

Foto:

Mat & dryck2010-09-19 19:35

Kantarellsoppa med kantarellpastej

300g färska kantareller
3 dl grädde
5 dl mjölk
timjan
2 klyftor vitlök
1 st sharlottenlök
3 msk sherryvinäger
1 dl vittvin
äggulor 

Rensa kantarellerna, plocka ut fina små till garnering.
Stek på resten med löken, tillsätt 3 msk sherryvinäger låt koka in.
Tillsätt grädde och mjölk koka in 2 min.
Mixa allt samman i en krukmixer till kantarellpure.
Ta hälften av puren och tillsätt en äggula per dl pure, baka av i formar under plastfilm på 100 grader.ca 15 min. låt sätta sig i kyl, värm på innan servering försiktigt i ugn 100grader

Soppa:
Ta den andra delen av kantarellpuren och tillsätt 1 dl vittvin och späd med mjölk alt grädde till rätt konsistens, inte för tjock soppa.
Koka upp och skumma med stavmixer smaka av med salt och peppar.

Fräs dom fina kantarellerna i stekpanna och servera ovanför pastejen samt den skummiga soppan runt om kring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!