I Simons panna: Korv- och sidfläskgryta

Simon svänger ihop en mustig korvgryta med fläsk och gröna linser.

Foto:

Mat & dryck2010-09-25 19:56

200 g god korv
100 g rökt sidfläsk
2 dl puylinser ( gröna linser)
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
10 st kokta potatisar
3 dl färska kantareller
1 burk ekologisk krossade tomater
1 dl vittvin
• Blötlägg gröna linser
• Tärna korven och sidfläsket.
• Finskiva löken och vitlöken
• Dela ned potatisen i mindre bitar.
• Börja med att steka fläsket i stekpannan sedan skorven, löken, kantarellerna, potatisen
och när allt fått fin färg tillsätt vittvinet och krossade tomater samt de blötlagda
puylinserna.
• Låt sjuda i ca 10-15 min, tillsätt vatten om det kokar ihop för mycket.
• Innan servering vänd i strimlad persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!