I Simons panna: Lamm i dill

En riktig husmansklassiker i nytt format puttrar i Simon Laitis ugn den här gången.

Foto:

MAT & DRYCK2011-04-26 11:13

 Lamm i dill 
 
800 g lammracks
6 st morötter 
3 st vitlöksklyftor 
20 st smålökar 
8 st kronärtsskockor
1 knippe dill 
3 msk ättika 12%
1 msk socker 
 
Putsa lammracken och kryssa kappan.
Skala alla rotfrukter och skär ner i mindre bitar.
Lägg rotfrukter och kronärtsskockor i botten på en plåt.
Salta och peppra.
Lägg dom putsade lammracksen ovanpå 
Baka av i kombiugn med 80 % luftfuktighet på 110 grader
tills lammet är 58 grader i innertemp.

Obs! Har man ingen kombiugn lägg lite vatten i botten av plåten och täck med folie så
lammet ångas med grönsakerna.
 
Koka ihop spadet med mjölk och grädde. Smaka av med ättika och färsk, hackad dill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!