Lamm i dill
800 g lammracks
6 st morötter
3 st vitlöksklyftor
20 st smålökar
8 st kronärtsskockor
1 knippe dill
3 msk ättika 12%
1 msk socker
Putsa lammracken och kryssa kappan.
Skala alla rotfrukter och skär ner i mindre bitar.
Lägg rotfrukter och kronärtsskockor i botten på en plåt.
Salta och peppra.
Lägg dom putsade lammracksen ovanpå
Baka av i kombiugn med 80 % luftfuktighet på 110 grader
tills lammet är 58 grader i innertemp.
Obs! Har man ingen kombiugn lägg lite vatten i botten av plåten och täck med folie så
lammet ångas med grönsakerna.
Koka ihop spadet med mjölk och grädde. Smaka av med ättika och färsk, hackad dill.
I Simons panna: Lamm i dill
En riktig husmansklassiker i nytt format puttrar i Simon Laitis ugn den här gången.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!