I Simons panna: Lammsadel

Simon Laiti lagar utskuren lammsadel med härliga tillbehör.

Foto:

Mat & dryck2010-11-07 13:07

Utskuren lammsadel med blomålspuré, morot- och persiljerotssallad samt lammsky


Lamm

1 st Lammsadel
timjan
vitlök
Bena ur sadeln så du får ytter och innerfilé
Kryssa fettkappan på ytterfilen
Salta och peppra och bryn i stekpanna, börja på fettkappan så den blir krispig.
Stek till en innertemperatur på 56 grader.

Blomkålspuré
½ huvud blomkål
vatten
salt
1 dl créme fraiche
dela ned blomkålshuvudet i mindre buketter, koka i lättsaltat vatten tills mjuk.
Sila av vattnet och tillsätt crème fraiche , mixa till slät pure i mixerkruka.
Smaka av med salt och peppar.

Morot- och persiljerotssallad
2 st morot
2 st lila morot
2 st persiljerot
½ dl kallpressad olivolja
½ dl vittvinsvinäger
Skala rotfrukterna och hyvla tunna strimlor med skalare.
Marinera i olja vinäger salt och peppar

Lammfond
Lammben
2 st gul lök
1 st vitlök
1st morot
1st palsternacka
½ knippe timjan
2 lagerblad
½ fl rödvin gärna oekat
Rosta ben och rotfrukter på plåt i ugn 220 grader ca 40 min.
sjud allt med kryddor och vin i ca 5 tim. sila reducera till önskad smak och konsistens
smöra innan servering.
OBS! bör göras dagen innan.

Happy cooking!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!