I Simons panna: Lax med bön- och potatissallad

Simon fixar en lätt lax med matig sallad.

Foto:

Mat & dryck2010-10-11 10:23

800g laxfilé

200g kokt mandelpotatis

200g färska bondbönor

1 rödlök

50 g purjolök eller sticklök

50 g babyspenat

1 fänkål

1 ask kryddkrasse

2 tsk dijonsenap

½ dl olivolja

1 msk vittvinsvinäger

1 msk hackad kapris

4 dl gräddfil

1 knippa gräslök

skal av en citron.

Salt och peppar 

Skinna laxsidan och stycka ut fina portionsbitar.

Bryn laxen på den fina sidan med olivolja, börja på hög värme och dra ner temperaturen eftersom, så man får en krispig yta.

Öppna bondbönorna och pilla ut bönan.

Koka snabbt i vatten och pilla ut den fina bönan.

Skiva löken, fänkålen och potatisen, blanda alla ingredienser, olja, kapris, vinäger, spenat, kryddkrasse i en bunke.

Rör ihop den kalla såsen, gräddfil, fint hackad gräslök, citronskal salt och peppar och servera till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!