I Simons panna: Laxtartar med basilikacrème

Simon hackar lax och lök till en smarrig förrätt.

Foto:

MAT & DRYCK2011-04-11 10:43

SALMA tartar med basilikacreme och fänkålssallad

240g SALMA (lax)
1 st sharlottenlök
1knipp dill
 ¼ gurka
1 st citron
2 msk god kallpressad olivolja

Tärna laxen och gurkan i små kuber, blanda allt i en bunke.
Tillsätt hackade örter rivet citronskal , fint hackad sharlottenlök.
Smaka av med salt och peppar.
Låt marinera 5 min innan servering.

Basilikacreme

1 knipp basilika
2 st äggula
1 tsk dijonsenap
½ vitlöksklyfta
ca 4 dl matolja
1 tsk salt
lägg alla ingredienser utom olja i en mixerkruka.
Mixa sönder allt så det blandas.
Tillför matoljan i en tunn stråle till det blir en majonäs
Smaka av med salt och peppar.

Fänkålssallad

1 st fänkål
2 msk frukt vinäger
2 msk olivolja
salt och peppar
skiva fänkålen lövtunnt gärna med en mandolin.
Marinera med vinäger och olivolja kort.
Garnera ovanlaxtartaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!