I Simons panna: Lutfisk med parmaskinka

Kocken Simon Laiti hottar upp lutfisken med italiensk parmaskinka.

Foto:

MAT & DRYCK2010-12-27 13:37


Lutfisk med ärtor och Parmaskinka
4 personer

Lutfisk 1 pkt
1 dl havsalt
1 pkt gröna ärtor
100 g parmaskinka 24 mån
12 st fasta potatisar

Vattna ur lutfisken enligt anvisning.
Salta och låt rimma ca 2 tim, desto längre den får rimmas så fastare blir den.
Baka i ugn med plastfilm eller aluminiumfolie på 100 grader till kärntemperatur på 50 grader.
Tärna och rosta skinkan i stekpanna, tillsätt ärtor på slutet för att suga upp alla smaker från skinkan.

Kryddpepparsås

Vit grundsås:
50 g smör
2 msk vetemjöl
0,5 l mjölk ev mer späd till såskonsistens
smält smör och rör i vetemjöl
tillsätt mjölk vartefter
salta och peppra med kryddpeppar
sila ev genom finmaskig sil.

Skala och koka potatis till, garnera med krasse eller valfri ört.

Happy Cooking !

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!