Macarons
ca 30 st
Italiensk maräng
150 gäggvita
35 g socker
vispa i maskin när sockerlagen är 110 grader
Sockerlag:
200g socker
75g vatten
koka till 121 grader
häll sockerlagen över uppvispade äggvitor och låt vispa i maskin sakta till den är kall och
seg.
150g fint malen siktad mandel
150g florsocker
Blanda ihop ingredienserna i en bunke och vänd i marängen
Häll upp smeten i spritspåse
(innan så kan man färga smeten med valfri hushållsfärg)
spritsa små ploppar på bakplåtspapper
låt torka ute i rumsteperatur minst 30"min med fördel 1,5 tim innan gräddning 15 min
på 140 grader.
Fyllning:
½ dl bär (blåbär)
1 dl grädde
koka ihop och passera
vänd i hackad vitchoklad 100 gram
om inte chokladen smält så värm i vattenbad eller micro lite lätt och smält chokladen.
Låtsmeten sätta sig i kyl innan den breds mellan 2 st macarons.