I Simons panna: Oxrulader

Simon bjuder på rulader med svampfyllning.

Foto:

MAT & DRYCK2011-04-07 14:33

Oxrullader med svampfyllning samt bräserad potatis och betor 
 
Oxrulader 
 
600 g hängmörat oxinnanlår 
150 g skogschampinjoner
1 st sharlottenlök
2 klyftor vitlök 
4 st cocktailcapris
1 msk dijonsenap
1 dl grädde 
hackad persilja  
 
2 dl oxfond koncentrat
6 dl vatten
 
Skiva köttet tunt med kniv, banka ut det lövtunnt med bankklubb.
Hacka svampen, löken och kapris. 
Fräs på svampen och resten av ingredienserna i smör och tillsätt sedan grädde och låt
koka in.
Låt fyllningen svalna innan den rullas in i köttet.
Fäst med en tandpetare innan bryning i en gjutjärnskastrull.
Bryn tills fin färg och tillsätt fond och vatten.
Låt sjuda minst 3 tim eller tills köttet är mört och börjar falla sönder.
 
 
Potatis och betor 
 
2 st bakpotatisar 
3 st polkabetor 
3 st gulbetor 
 
Skala och skiva tunt. Lägg på ruladerna sista 30 min så dom ångas klart under lock med
köttet.
 
Garnera med hackad persilja och riven pepparrot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!