Oxrullader med svampfyllning samt bräserad potatis och betor
Oxrulader
600 g hängmörat oxinnanlår
150 g skogschampinjoner
1 st sharlottenlök
2 klyftor vitlök
4 st cocktailcapris
1 msk dijonsenap
1 dl grädde
hackad persilja
2 dl oxfond koncentrat
6 dl vatten
Skiva köttet tunt med kniv, banka ut det lövtunnt med bankklubb.
Hacka svampen, löken och kapris.
Fräs på svampen och resten av ingredienserna i smör och tillsätt sedan grädde och låt
koka in.
Låt fyllningen svalna innan den rullas in i köttet.
Fäst med en tandpetare innan bryning i en gjutjärnskastrull.
Bryn tills fin färg och tillsätt fond och vatten.
Låt sjuda minst 3 tim eller tills köttet är mört och börjar falla sönder.
Potatis och betor
2 st bakpotatisar
3 st polkabetor
3 st gulbetor
Skala och skiva tunt. Lägg på ruladerna sista 30 min så dom ångas klart under lock med
köttet.
Garnera med hackad persilja och riven pepparrot.
I Simons panna: Oxrulader
Simon bjuder på rulader med svampfyllning.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!