I Simons panna: Pärlhöna med bönor och primörer

Simon lagar pärlhöna, en smak mitt emellan höna och vildfågel. Receptet hittar du här.

Foto:

Mat & dryck2010-09-12 14:30

Pärlhöna

1 st citron

1 knippe timjan

3 klyftor vitlök

1 dl olivolja

5 dl vittvin

Gnid in pärlhönan i citronskal, hackad timjan och vitlök. Lägg pärlhönan i ugnsfast form och tillsätt vinet. Baka i ugn på 200 grader tills innertemperaturen är 70 grader.

Bönor och primörer

Vaxbönor

Skörbönor

Bondbönor

Minimorötter

Babyspenat

Sparris

Skala primörerna och rensa bönorna. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka men ändå spänstiga. Salta och peppra.

Skysås

Ta spadet från den bakade pärlhönan och tillsätt 4 dl grädde och 2 dl mjölk. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

Om du har en stavmixer kan du gärna skumma upp såsen.

Servera pärlhönan hel med bönorna på serveringsfat.

Happy cooking! 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!