Pärlhöna
1 st citron
1 knippe timjan
3 klyftor vitlök
1 dl olivolja
5 dl vittvin
Gnid in pärlhönan i citronskal, hackad timjan och vitlök. Lägg pärlhönan i ugnsfast form och tillsätt vinet. Baka i ugn på 200 grader tills innertemperaturen är 70 grader.
Bönor och primörer
Vaxbönor
Skörbönor
Bondbönor
Minimorötter
Babyspenat
Sparris
Skala primörerna och rensa bönorna. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka men ändå spänstiga. Salta och peppra.
Skysås
Ta spadet från den bakade pärlhönan och tillsätt 4 dl grädde och 2 dl mjölk. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Om du har en stavmixer kan du gärna skumma upp såsen.
Servera pärlhönan hel med bönorna på serveringsfat.
Happy cooking!