I Simons panna: Sallad på rökta räkor

Simon Laiti lägger rökta räkor i salladen, och piffar upp med örtkrutonger.

Foto:

MAT & DRYCK2011-01-24 15:52

Sallad på rökta räkor med couscous och dragonkrutong

1kg rökta räkor
4 dl couscous
1 st sharlottenlök
½ röd chili
dragonstjälkar

Finhacka löken och chilin, svetta på i kastrull med couscousen.
Tillsätt 8 dl vatten och dragonstjälkar, sjud mjukt ca 15 min.

1 ask cocktailtomater
1 knippe sticklök
1 st rödlök

Finhacka löken och klyfta tomaten. Blanda ut i salladen.
Vänd i räkorna på slutet, skalade om man önskar.
Servera med lite crème fraiche

Dragonkrutong:
Skiva en surdegsbaguette i tunna skivor.
Finhacka färsk dragon och rör ut i kallpressad olivolja och ringla över brödet. Salta
Rosta knaprigt i ugn eller stekpanna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!