I Simons panna: Sotad laxcarpaccio

Simon sotar lax och serverar med saffransmajonnäs

Foto:

Mat & dryck2011-12-11 19:20

Sotad lax-carpaccio, saffransmajonnäs, krasse, sockerstekt surdeg

400 g lax (Simon använder SALMA-lax)
1 msk pimenton
1 påse saffran
2 äggulor
3 dl matolja
1 tsk dijonsenap
1 ask kryddkrasse
surdegsbröd
salt, peppar, socker

- Pudra pimenton på laxbiten och sota i riktigt varm panna så den får en svart kant.
- Frys biten lite så den går lätt att skiva tunt
- Skiva laxen tunt och lägg på tallrik penslad med olivolja.
- Salta och peppra.

Saffransmajonnäs
- mixa ägggulor, dijonsenap, saffran så att det blir en kräm
- tillsätt matoljan i en tunn stråle tills majonnäsen binder.
- Smaka av med salt och peppar samt citronjuice 

Surdegskrutonger
- tärna surdeg i 1x1 cm kuber och stek krispigt i stekpanna och pudra över ca 1 msk socker 
- salta och peppra

Toppa även med kalixlöjrom om så önskas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!