I Simons panna: Stenugnsbakade pizzor

Kocken Simon Laiti visar hur du kan få en vanlig ugn att bli en stenugn.

Foto:

MAT & DRYCK2011-05-03 09:58

Stenugnsbakade pizzor 
 
Pizzadeg:
25 g färsk jäst
1 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl special

Blanda alla ingredienser utom salt i en blandare. Tillsätt ljummet vatten 37 grader. 
Knåda i beredare ca 10 min. Tillsätt ev mer vatten. Tillsätt salt, knåda 2 min till.
Kolla att det blivit en jämn deg som får jäsa i 30 min 
 
Surdegspizzadeg:
70 g surdegskultur 
1 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl special

Blanda alla ingredienser utom salt i en blandare tillsätt ljummet vatten 37 grader. 
Knåda i beredare ca 10 min. Tillsätt salt, knåda 2 min till.
Kolla att det blivit en jämn deg som får jäsa i 30 min 
 
Förvärm pizza stenen i ugnen innan bakning. 
Baka av pizzan på hög värme 250 grader i ca 10-15 min, kolla av så den inte bränns.
 
Pizza topping:
Tomatpuré blandat med olivolja kort
Riven lagrad ost 
Skivad tomat 
Efter bakning toppa med Parma skinka och basilika 
 
Surdegspizza topping:
Färskost 
Pesto 
Salami
Tomat 
Ruccola 
Några droppar olivolja  
 
  
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!