Stenugnsbakade pizzor
Pizzadeg:
25 g färsk jäst
1 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl special
Blanda alla ingredienser utom salt i en blandare. Tillsätt ljummet vatten 37 grader.
Knåda i beredare ca 10 min. Tillsätt ev mer vatten. Tillsätt salt, knåda 2 min till.
Kolla att det blivit en jämn deg som får jäsa i 30 min
Surdegspizzadeg:
70 g surdegskultur
1 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl special
Blanda alla ingredienser utom salt i en blandare tillsätt ljummet vatten 37 grader.
Knåda i beredare ca 10 min. Tillsätt salt, knåda 2 min till.
Kolla att det blivit en jämn deg som får jäsa i 30 min
Förvärm pizza stenen i ugnen innan bakning.
Baka av pizzan på hög värme 250 grader i ca 10-15 min, kolla av så den inte bränns.
Pizza topping:
Tomatpuré blandat med olivolja kort
Riven lagrad ost
Skivad tomat
Efter bakning toppa med Parma skinka och basilika
Surdegspizza topping:
Färskost
Pesto
Salami
Tomat
Ruccola
Några droppar olivolja