I Simons panna: två nyttiga desserter

Simon svänger ihop en kompott och en kaka för dem som tänker på figuren.

Foto:

MAT & DRYCK2011-01-09 14:54

Två nyttiga desserter / 4 personer

Kryddig äppelkompott med vaniljyoghurt och rostad ekologisk dinkel
3 st söta äpplen
2 st kanelstänger
2 st sjärnanis
1 st thaiti vanilj
2 dl vatten
Dela ned äpplen i grova bitar, koka i kastrull med kryddor och vatten till dom är mjuka.
Varva med rostad dinkel och vaniljyoghurt i ett fint glas på fot.
Garnera med citronmeliss.

Mörk nyttig chokladkaka
300g mörk 70% choklad
6 st ägg
3 msk fruktsocker
1 dl starkt kaffe
riven kokos
Smält chokladen över vattenbad.
Separera äggen och vispa upp vitan hårt
Vispa sedan gulan med socker kaffe och vänd ner den smälta chokladen och sedan den vispade äggvitan.
Baka av i form pudrad med riven kokos 200 grader i ca 10 min.
Servera med vaniljyoghurt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!