I Simons panna: Ugnsbakad röding med gurksallad

Simon ugnsbakar en hel röding och gör en fräsch sallad till.

Foto:

Mat & dryck2011-01-17 14:43

Hel ugnsbakad röding med citron- och gurksallad

Gurk- och citronsallad
1 st gurka
2 st citroner
1 påse babybladspenat
Filea ur köttet av citronen, skär tunna strimlor av gurka med potatisskalare
Blanda citronköttet och gurkan med sköljd babyspenat och olivolja krydda med salt och
peppar.

Bakad röding
1 st hel röding (2 personer)
Dill
Dragon
Basilika
Persilja
Citronköttet från salladen

Hacka örterna och gnid in rödingen samt fyll fisken med citronköttet från salladen.
Salta och peppra. Baka av i ugn 180 grader ca 30 min eller innertemp på 55 grader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!