Blomkålssoppa med brödkrutonger och rostad Parmaskinka
1 huvud blomkål
1 huvud rödblomkål
1 knippe dragon
4 skivor 24 mån Parmaskinka
1 st banansharlottenlök
2 klyftor vitlök
3 dl fond ( grönsaks- eller kycklingfond )
1 l vatten
5 dl grädde
Beredning:
Dela blomkålen i små buketter.
Finhacka lök och vitlök.
Fräs blomkål, lök, tillsätt fonden. Koka tills blomkålen är mjuk.
Tillsätt grädden och låt koka ihop.
Mixa till en slät soppa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Till garnering:
Dela ned röd blomkål och koka mjukt i lättsaltat vatten.
Gör små krutonger av valfritt bröd gärna grovt.
Tärna skinkan och rosta i varm stekpanna.
Lägg krutonger, skinka och dragon i mitten och häll på soppan.
För olivkrämen, se inslaget.