Inkokt lax

Inkokt lax låter som ett mästarprov som kräver massor av erfarenhet och inte minst tid. Men klarar man av att sätta på ugnen, ja då fixar man också inkokt lax.

Mat & dryck2007-05-08 00:00

4 portioner, 30 minuter

600 g lax utan ben

Till lagen: 1 msk salt

1 liter vatten

1 lagerblad

5 vitpepparkorn

1/2 purjolök

dillstjälkar

3 msk vitvinsvinäger

Lägg ett stort folieark i botten på långpannan. Lägg fisken med skinnsidan nedåt på folien. Tillsätt vatten, kryddor, lök och dill. Vik över folien som lock och ställ in allt 20 minuter i 200 graders ugn. Lyft upp paketet och låt fisken svalna.

Dra försiktigt bort skinnet, putsa bort det bruna fiskfettet och dela laxen i portionsbitar. Servera den inkokta laxen kall med likaledes kall sås av crème fraiche, majonnäs, hackad gräslök och en klick fransk senap. Gott till är tjocka gurkskivor toppade med röd och svart kaviar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!