Jordgubbspaj med vit chokladkräm

Härlig påskefterrätt med inslag av försommar.

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 16:55

8 bitar

Tid: 30 minuter + några timmar i kylen

+ 10 minuter i ugnen

Pajbotten:

60 g smör

100 g malen mandel

3 msk socker

1 ägg

1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g vit blockchoklad

2 dl vispgrädde

1 dl kesella

ca 3 dl jordgubbar

100 g mörk choklad

1-2 msk majsolja

50 g flagad rostad mandel

1. Blanda smör, mandel, socker och ägg till en smidig massa. Tillsätt mjöl och rör ihop till en deg. Slå in den i plastfilm och låt den vila några timmar i kylen.

2. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda i 200 grader 10 min. Låt den svalna.

3. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden styv. Blanda choklad, vispgrädde och kesella till en jämn kräm. Bred på pajskalet. Halvera jordgubbarna.

4. Smält den mörka chokladen i vattenbad och rör ner oljan. Doppa jordgubbarna i chokladen och låt dem stelna på ett fat i kylen. Garnera pajen med jordgubbarna och mandeln.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!