8 bitar
Tid: 30 minuter + några timmar i kylen
+ 10 minuter i ugnen
Pajbotten:
60 g smör
100 g malen mandel
3 msk socker
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g vit blockchoklad
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
ca 3 dl jordgubbar
100 g mörk choklad
1-2 msk majsolja
50 g flagad rostad mandel
1. Blanda smör, mandel, socker och ägg till en smidig massa. Tillsätt mjöl och rör ihop till en deg. Slå in den i plastfilm och låt den vila några timmar i kylen.
2. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda i 200 grader 10 min. Låt den svalna.
3. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden styv. Blanda choklad, vispgrädde och kesella till en jämn kräm. Bred på pajskalet. Halvera jordgubbarna.
4. Smält den mörka chokladen i vattenbad och rör ner oljan. Doppa jordgubbarna i chokladen och låt dem stelna på ett fat i kylen. Garnera pajen med jordgubbarna och mandeln.