Hagdahlsakademiens middag presenterades i Corren 7 februari. Bland annat bjöds på potatissoppa med kalkonfrikadeller. Men det blev för mycket salt i frikadellerna.
En matsked (som det står i Correns recept) ska vara en tesked! Dessutom ska det bara var 1 dl grädde. Receptet i repris:
4 portioner
120 g kalkonbröst
1 tsk salt
1 ägg
1 dl grädde
1/2 kruka timjan
1 eller 2 vitlöksklyftor
1 krm vitpeppar
Tärna kalkonköttet och ställ in det i frysen i cirka 15 minuter.
Torka av köttet så att det inte är för blött innan man kör det i matberedare med salt. Köttet ska bli som en boll, det tar max 1 minut.
Tillsätt ägg och grädde sakta under fortsatt mixning. Smaksätt färsen med timjan, peppar och vitlök. Ställ smeten i kylen.
Forma frikadeller med hjälp av skedar som du sköljer i vatten emellanåt. Lägg bollarna i soppan och låt sjuda cirka 5 minuter.