Kalkonfrikadeller För mycket salt i frikadellerna

Mat & dryck2005-02-24 00:00

Hagdahlsakademiens middag presenterades i Corren 7 februari. Bland annat bjöds på potatissoppa med kalkonfrikadeller. Men det blev för mycket salt i frikadellerna.

En matsked (som det står i Correns recept) ska vara en tesked! Dessutom ska det bara var 1 dl grädde. Receptet i repris:

4 portioner

120 g kalkonbröst

1 tsk salt

1 ägg

1 dl grädde

1/2 kruka timjan

1 eller 2 vitlöksklyftor

1 krm vitpeppar

Tärna kalkonköttet och ställ in det i frysen i cirka 15 minuter. ‘

Torka av köttet så att det inte är för blött innan man kör det i matberedare med salt. Köttet ska bli som en boll, det tar max 1 minut.

Tillsätt ägg och grädde sakta under fortsatt mixning. Smaksätt färsen med timjan, peppar och vitlök. Ställ smeten i kylen.

Forma frikadeller med hjälp av skedar som du sköljer i vatten emellanåt. Lägg bollarna i soppan och låt sjuda cirka 5 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!