Kryddiga pilgrimmsmusslor med apelsinvinaigrette och sallad
4 pers
12 st pilgrimsmusslor
Blandad sallad, ruccola, frissé, mangoldskott
Apelsinvinaigrette
2 dl apelsinjuice
1 st bananschalottenlök
2 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 tsk Ancho chilipulver
2 msk Champagnevinäger
1 dl olivolja
Salt & peppar
Koka ner apelsinjuicen till hälften. Mixa tillsammans med övriga ingredienser.
Fiskrubb
1 msk rostad, mald kummin
½msk anchochili pulver
2 msk råsocker, mörk fint strö
2 krm mald kryddpeppar
2 krm mald kanel
1 msk mald koriander
Olja till fisken
Blanda ihop alla kryddor.
Tortillasticks
2 st tortillabröd
1msk matolja
Skär tortillan i 1 cm breda strimlor. Lägg dem i en bunke, slå på oljan och blanda runt. Strö ut dem på en plåt och baka av i 180 grader ca 10 minuter. De skall blir gullengula.
Pensla pilgrimmsmusslorna med olja och gnid på rubben på ena sidan av musslorna. Grilla med kryddsidan nedåt först, sedan den andra. Lägg upp på tallrik med salladen och ringla på vinaigretten. Servera med bröd eller tortillas.
Notering: Rubben går bra att använda till de flesta fiskar. Man kan också byta ut pilgrimsmusslorna mot fiskbitar.