Laszlos krog: Äkta kvarterskrogkänsla

Innanför den grådaskiga fasaden lyser maten upp den lilla kvarterskrogen.

Innanför den grådaskiga fasaden lyser maten upp den lilla kvarterskrogen.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2005-12-23 00:00

Det var fullbokat i den ganska lilla restaurangen när Corrensmatkommission slog sig ned. Ändå var det inget besvär att byta bord isista minuten.

Vi beställde löjrom med crème fraiche, rödlök, ägggula och toastsamt gräslökspannacotta med löjrom och dill. Snabb servering av öl ochframför allt vatten utan att vi bad om det.

Syn för ögat

Förrätten, serverad på stora fyrkantiga tallrikar, var inte enbarten kulinarisk upplevelse utan även en syn för ögat med bland annatelegant utplacerade skedar med löjrom, äggula, crème fraiche och lök.

Glatt uppiggade beställde vi på kyparens förslag, en flaskaEstremadura, Manta Preta 2003 à 220 kronor -- ett bra val. Vi fickockså en berättelse om varifrån vinet kom och dess karaktär.

På Laszlos meny finns lasagne, pizza och pastarätter från 85 kronortill pepparstek för 220. Vi beställde pepparsteken och krogens signum,Laszlos panna, ox- och fläskfilémedaljonger med baconfrästostronskivling och champinjon, griljeradtomat, friterad zuccini samt dijongräddsås. Båda serverade med en god vitlöksdoftande potatisgratäng.

Sagolikt god

Den glade kyparen både flamberade och förklarade hur han gjordesåsen. Pepparbiffen var mör och exakt i det skick man bett om. Såsenvar stark men pepparsmaken så intressant att man inte velat vara utanden. Båda rätterna motsvarade våra förväntningar. Desserterna mer än så.

Husets sommardröm, och Pannacotta surpris. Den första en dröm, denandra sagolikt god och vacker, eftersom den likt förrätten, var ettkonstverk av bland annat bär och italiensk gräddpudding.

Smakar det så får det kosta. Sammanlagt 990 kronor för två personer. Det var det värt.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!