4 personer
ca 600 g laxfilé (4 x á 150g)
4 msk crème fraiche
1 msk fransk senap
2 msk finhackad dill
2 msk solrosfrön
salt och peppar
Lägg portionsbitar av laxfiléerna på ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta och peppra fisken. Blanda ihop senap, dill och crème fraiche. Stryk det ovanpå fiskfiléerna och täck med lite solrosfrön. Sätt in fisken i ugn på 175 g. Ugnsbaka i 12-15 minuter.
500 g mandelpotatis, tvättad och oskalad
5 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
5 msk ansjovisspad
1 liten röd paprika, skuren i fina tärningar
1 liten gul paprika, skuren i fina tärningar
1 rödlök, skalad och finhackad
½ dl dill, grovhackad
½ dl bladpersilja, grovhackad
salt
nymalen svartpeppar
Garnering :
6 ansjovisfiléer
Dillkvistar
Skär potatisen i 2 mm tjocka skivor. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Kyl därefter snabbt av dem i kallt vatten. Värm vinäger, olja och ansjovisspad i en tjockbottnad kastrull. Lägg ner paprika, lök och potatis när det börjat puttra i kastrullen. Vänd blandningen försiktigt så att det värms ordentligt och att smakerna fördelas jämt. Försök se till så att potatisen inte går sönder! Vänd till sist även ner dillen och persiljan och smaka av med salt och peppar.
Servering:
Arrangera salladen och spad på tallrik eller fat och lägg på ansjovisstrimlorna. Lägg laxfilé på salladen och toppa med vackra dillkvistar.