4 personer
4 kycklingfiléer
50 g ädelost
ett par kvistar färsk rosmarin
vitpeppar
2-3 msk ströbröd
olivolja till stekning
Till såsen:
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk sojakulör
salt och vitpeppar
maizena till redning
Snitta kycklingfiléerna i sidan och stick in en tunn skiva ädelost. Lägg in lite finhackad rosmarin och peppra lätt med vitpeppar. Salta inte, osten innehåller salt så det räcker. Tryck ihop och vänd filéerna i ströbröd.
Stek kycklingfiléerna med olivolja i medelvarm panna. Vänd köttet så det blir gyllenbrunt runt och helt genomstekt.
Koka upp vatten och grädde till sås. Tillsätt kycklingfond och sojakulör för smak och färg. Krydda med salt och vitpeppar. Red med maizena löst i lite vatten till lagom konsistens. Servera med varm grönsak.