Lördagslyx: Ädelostfylld kycklingfilé

Kycklingfilé har blivit storsäljare men ska det bli något för smaklökarna att glädjas åt gäller det att krydda.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2007-09-14 00:00
Ädelostfylld kycklingfilé

4 personer

4 kycklingfiléer

50 g ädelost

ett par kvistar färsk rosmarin

vitpeppar

2-3 msk ströbröd

olivolja till stekning

Till såsen:

2 dl vatten

1 dl grädde

1 msk kycklingfond

1 tsk sojakulör

salt och vitpeppar

maizena till redning

Snitta kycklingfiléerna i sidan och stick in en tunn skiva ädelost. Lägg in lite finhackad rosmarin och peppra lätt med vitpeppar. Salta inte, osten innehåller salt så det räcker. Tryck ihop och vänd filéerna i ströbröd.

Stek kycklingfiléerna med olivolja i medelvarm panna. Vänd köttet så det blir gyllenbrunt runt och helt genomstekt.

Koka upp vatten och grädde till sås. Tillsätt kycklingfond och sojakulör för smak och färg. Krydda med salt och vitpeppar. Red med maizena löst i lite vatten till lagom konsistens. Servera med varm grönsak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!