Lördagslyx: Fläskfilé med grön sås

En örtig sås ackompanjerar den här fläskfiljén, som bör förberedas redan på fredagen om den är tänkt till lördagskvällen.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2007-12-19 00:00

ca 1,7 kg fläskkfilé

25 g smör

salt

vitpeppar

1 dl balsamvinäger

1,5 dl rapsolja

½ tsk svartpeppar

½ msk salt

100 g soltorkade tomater

1 kruka färsk basilika

Grön örtsås

3 äggulor

3 dl örter hackade,

bladpersilja, timjan,

rosmarin

2-3 vitlöksklyftor

ca 1/4 dl fransk senap

½ msk salt

1 krm cayennepeppar

3 dl olja

Bryn filéerna i smöret i en stekpanna. Efterstek i ugnen, 225 grader, till innertemperaturen är 70 C. Låt svalna, ställ i kylen till nästa dag.

Serveringsdagen:

Blanda vinäger, olja och kryddor. Hacka tomaterna och basilikan. Häll i det i dressingen.

Skiva filen i tunna skivor. Lägg upp på ett serveringsfat och skeda dressingen över köttet. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen till servering.

Blanda allt till den gröna örtsåsen, utom oljan, i en matberedare. Tillsätt sedan oljan, lite i taget medan maskinen går.

Om du tycker att det blir för starkt kan du röra i lite crème fraiche.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inskickat av: Gittan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!