ca 1,7 kg fläskkfilé
25 g smör
salt
vitpeppar
1 dl balsamvinäger
1,5 dl rapsolja
½ tsk svartpeppar
½ msk salt
100 g soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
Grön örtsås
3 äggulor
3 dl örter hackade,
bladpersilja, timjan,
rosmarin
2-3 vitlöksklyftor
ca 1/4 dl fransk senap
½ msk salt
1 krm cayennepeppar
3 dl olja
Bryn filéerna i smöret i en stekpanna. Efterstek i ugnen, 225 grader, till innertemperaturen är 70 C. Låt svalna, ställ i kylen till nästa dag.
Serveringsdagen:
Blanda vinäger, olja och kryddor. Hacka tomaterna och basilikan. Häll i det i dressingen.
Skiva filen i tunna skivor. Lägg upp på ett serveringsfat och skeda dressingen över köttet. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen till servering.
Blanda allt till den gröna örtsåsen, utom oljan, i en matberedare. Tillsätt sedan oljan, lite i taget medan maskinen går.
Om du tycker att det blir för starkt kan du röra i lite crème fraiche.
Servera med kokt potatis och sallad.
Inskickat av: Gittan