Lördagslyx: kantarellsoppa

Vad kan passa bättre än en god kantarellsoppa så här i svamptider. Signaturen Lotta har skickat in följande recept till LördagSöndag.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2007-08-24 00:00
Kantarellsoppa med brysselkål

4 personer

4 dl förvälda kantareller

2 dl brysselkål

3 charlottenlökar

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

1 buljongtärning

3 dl grädde

6 dl vatten, eventuellt mer

lite mjöl

små kantareller som garnering

persilja

Fräs svampen i lite smör tillsammans med löken. Salta och peppra. Strö därefter på mjöl och häll i grädde, vatten och buljong, brysselkål. Låt koka ihop cirka 20 minuter.

Smaka av, mixa med stavmixer lite grann, klipp över lite persilja. Fräs de små kantarellerna i smör och garnera soppan med dessa.

Servera med ett nybakat bröd och en stark ost. Mycket gott i dessa svamptider.

Lotta

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!