Lördagslyx: Köttfärsgratäng med ädelost

Köttfärs, broccoli och ädelost i en härlig smakkombination.

Mat & dryck2007-12-03 00:00
Köttfärsgratäng med ädelost

4-6 portioner, 50 minuter

Färs:

500 g broccoli

500 g nötfärs

2 msk smör

salt, svartpeppar,

cayennepeppar

Gratängsås:

2 dl vispgrädde

200 g ädelost

2 msk tomatpuré

2 dl créme fraiche

200 gram riven ost

(gärna lagrad)

Sätt ugnen på 200grader. Bryn nötfärsen och tillsätt kryddor. Lägg den tinade broccolin i en eldfast form och strö över köttfärsen. Mosa ädelosten och blanda den med grädde, tomatpuré och créme fraiche och slå såsen över köttfärsen. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 20 min

Servera med potatis och grönsallad.

Inskickad av signaturen Nero Flax

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!