Lördagslyx: Kycklinggryta med het korv

Kyckling kan man väl äta på lördag likaväl som på fredag. Den här rätten är enkel och snabblagad, men får sting av en kryddig korv - chorizo.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2007-10-26 00:00

4 kycklingfileer

1-2 chorizokorvar

(gärna extra hot)

1 burk hela champinjoner

(går säkert bra med färska

också om man hellre vill det)

matlagningsgrädde efter

smak (beror på hur såsigt

man vill ha det)

soja

peppar och salt

maizena redning

Bryn kycklingen tillsammans med korven och de avrunna champinjonerna, salta och peppra något.

Tillsätt grädden och soja (1/2-1 msk). Sojan ska ge såsen en fin ljusbrun färg och lite lagom mycket smak. Låt grytan puttra i cirka 10 minuter. Smaksätt eventuellt med mera salt och peppar. Tänk dock på att korven ger ifrån sig mycket smak - särskilt om den är extra hot! Servera med klyftpotatis eller ris efter smak, och en sallad till.

Inskickat av: Maria

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!