Lördagslyx: Lammkotletter med grönsaksgryta

Väldigt medelhavsmässigt känns det här förslaget på lördagslyx. Ett bra bidrag till det där halvkilot grönsaker man ska få i sig per dag!

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2008-01-25 00:00
Lammkotletter med grönsaksgryta

16 lammkotletter

1 tsk rosmarin

salt och svartpeppar

olivolja

Till grönsakerna:

1 stor gul lök

1 röd paprika

500 g krossade tomater

1 zucchini

1 aubergine

100 g champinjoner

2 vitlöksklyftor

1 tsk oregano

1 tsk timjan

salt och peppar

olivolja

Till serveringen:

1 kruka oregano

Skär grönsakerna i bitar. Fräs allt, utom tomaterna, med olivolja i rymlig kastrull. Pressa i vitlök och fräs till dess grönsakerna fått färg utan att för den skull bli brända. Tillsätt tomatkross och sjud utan lock ett par minuter innan allt smakas av med oregano, timjan, salt och vitpeppar.

Krydda lammkotletterna med rosmarin och stek dem knappt två minuter per sida. Salta och peppra lätt. Lägg upp en hög med grönsaker på varje tallrik. Täck högen med kotletter och avsluta med en kvist färsk oregano. Serveras med helstekt potatis. (TT Spektra)

Dan Strandqvist

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!