4 portioner.
4 st laxfiléer alternativt laxfjärilar.
4 portioner nykokt pasta
1 burk Crème fraiche (lätt 15%)
1 purjolök
2 msk fiskfond
rivet limeskal från 1 lime
Salt och peppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Ta fram en stekpanna som du steker laxen i salta och peppra innan. Stek på medelhög värme i ca 20 minuter och tills laxen är helt klar inuti alternativt har en innertemperatur på 64 grader.
Medan laxen steks så kokar du pasta och skär upp purjolöken i halvcentimeter tjocka ringar. Fräs purjolöken i lite olja eller smör tills den börjar mjukna. När purjolöken blivit mjuk så tillsätter du fiskfonden och Crème fraichen och låter det koka upp. Röran behöver endast koka upp och kan sedan dras av från plattan. Tillsätt limeskalet när du dragit av kastrullen från plattan och smaka av med salt och peppar.
När laxen blivit klar låter du det "vila" några minuter och under tiden blandar du purjolöksröran med den nykokta pastan och rör om. Servera med en god sallad och garnera med limeklyftor.
Inskickat av: LA