Lördagslyx: Marinerad fläskfilé

Härlig fläskfilé med italiensk touche. Passar även bra på buffébordet, tror Correns redaktion.

Mat & dryck2008-04-10 00:00
Marinerad fläskfilé

12 portioner

ca 1,7 kg fläskkfilé

25g smör

salt

vitpeppar

1 dl balsamvinäger

1,5 dl rapsolja

½ tsk svartpeppar

½ msk salt

100g soltorkade tomater

1 kruka färsk basilika

Grön örtsås:

3 äggulor

3 dl örter hackade, bladpersilja, timjan, rosmarin

2-3 vitlöksklyftor

ca 1/4 dl fransk senap

½ msk salt

1 krm cayennepeppar

3 dl olja

Bryn fileerna i smöret i en stekpanna. Efterstek i ugnen, 225 grader, till innertemperaturen är 70 C Låt svalna, ställ i kylen till nästa dag.

Serveringsdagen:

Blanda vinäger, olja och kryddor. Hacka tomaterna och basilikan. Häll i det i dressingen.

Skiva filen i tunna skivor. Lägg upp på ett serveringsfat.och skeda dressingen över köttet. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen till servering.

Blanda allt till den gröna örtsåsen, utom oljan, i en matberedare. Tillsätt sedan oljan, lite i taget medan maskinen går.

Om du tycker att det blir för starkt kan du röra i lite creme-fraiche.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inskickat av: Gittan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!