Lördagslyx: Panna cotta

Veckans lördagslyx är en efterrätt. Så laga vad du vill och avsluta middagen med en krämig panna cotta.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2007-10-12 00:00

Panna cotta

4 portioner

5 dl vispgrädde

4 msk strösocker

1 vaniljstång

2 gelatinblad

Häll upp grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ut de små fröna och lägg dem i grädden. Avsluta med att lägga hela den urskrapade vaniljstången. Tillsätt strösocker och koka upp. Sänk värmen och sjud sakta. Rör om då och då.

Lägg två gelatinblad i en skål med kallt vatten.

Efter 15 minuter på spisen lyfts den urkokta vaniljstången upp och gräddkrämen får svalna något.

Krama ur gelatinbladen och lägg dem i krämen. Rör om så de smälter och fördela gräddkrämen i fyra portionsformar. Kyl och vänta 4-5 timmar. Stjälp upp puddingarna på tallrikar och ringla över karamellsyrup. Garnera med färsk frukt och citronmeliss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!