Lördagslyx: Pepparrotslax

Pepparrot sätter sprätt på den här enkla laxrätten, lagom för en lat lördag.

Mat & dryck2008-04-10 00:00
Pepparrotslax

4 portioner

600 g frysta wokgrönsaker

600-750 g laxfilé i bit

1-2 msk riven pepparrot (riv själv eller köp färdig på tub)

2,5 dl matlagninggrädde

1,5 dl vatten

2 msk fiskfond

flingsalt eller vanligt salt

Lägg de otinade wokgrönsakerna i botten på en ugnsform. Tina laxfilébitarna och lägg dem ovanpå.

Blanda pepparrot, grädde, vatten och fiskfond. Häll över fisken och grönsakerna. Strö över flingsalt eller vanligt salt över laxen. Stek mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Servera med kokt ris (för lågt GI - en liten portion fullkornsris).

Inskickat av: eMGe

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!