4 portioner
4 portionsbitar oxfilé
Till marinaden:
4 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk soja
1 tsk chipotlepasta
1 tsk liquid smoke
Till salsan:
2 dl tomatbaserad chilisås
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 dl rapsolja
1 msk fransk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
1 msk vinäger
1 tsk worcestershiresås
Blanda marinaden och pensla köttet runt om. Låt dra en timme.
Skala och finhacka den gula löken. Skölj och skär paprikorna i små bitar. Blanda chilisås, Dijonsenap, pressad vitlök, svartpeppar, vinäger och worcestershiresås i bunke.
Vispa ned rapsoljan och vänd ned hackad lök och paprika.
Grilla köttet, 8-12 minuter beroende storlek. Låt köttet gärna vila några minuter (annars blir det blodbad på tallriken) innan det bjuds med salsa.