Lördagslyx: Sista grillkvällen

En sista grillkväll innan hösten. Låter tragiskt, men nu börjar tiden tala mer för höstgrytor än grillbitar.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2007-09-07 00:00
Rökmarinerad oxfilé med barbecuesalsa

4 portioner

4 portionsbitar oxfilé

Till marinaden:

4 msk rapsolja

1 msk tomatpuré

2 krossade vitlöksklyftor

2 msk soja

1 tsk chipotlepasta

1 tsk liquid smoke

Till salsan:

2 dl tomatbaserad chilisås

1 gul lök

1 grön paprika

1 röd paprika

1 dl rapsolja

1 msk fransk Dijonsenap

1 vitlöksklyfta

1 krm svartpeppar

1 msk vinäger

1 tsk worcestershiresås

Blanda marinaden och pensla köttet runt om. Låt dra en timme.

Skala och finhacka den gula löken. Skölj och skär paprikorna i små bitar. Blanda chilisås, Dijonsenap, pressad vitlök, svartpeppar, vinäger och worcestershiresås i bunke.

Vispa ned rapsoljan och vänd ned hackad lök och paprika.

Grilla köttet, 8-12 minuter beroende storlek. Låt köttet gärna vila några minuter (annars blir det blodbad på tallriken) innan det bjuds med salsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!