Lördagslyx: Skaldjurspasta

Lite pysslig, men uj så gott. Massor av skaldjur är det i den här pastan, som passar bra för en ledig lördag.

Foto:

Mat & dryck2008-02-03 00:00
Skaldjurspasta

500 g pastagnocchi

1 krabba

200 g räkor med skal

1 påse färska musslor

Till musselkoket:

1 gul lök

1 morot

1 msk olivolja

3 dl torrt vitt vin

6 dl vatten

Till skaldjurssåsen:

1 msk olivolja

1 pkt saffran, 0,5 g

3 dl mager grädde

2 dl spad från musselkoket

1/2 tärning fiskbuljong

maizena

2 msk citronsaft

1/2 dl hackad persilja

salt och svartpeppar

Rensa krabban. Borsta och skölj musslorna. Hacka lök och morot. Fräs hacket med olja i kastrull. Slå på vin och vatten. Koka upp och lägg i musslorna och koka häftigt till dess de öppnar sig. Ta upp musslorna med hålslev, spara några stora till garnityr och skala resten. Sila spadet.

Fräs saffran och olivolja i en kastrull. Tillsätt grädde, musselspad och en halv fiskbuljongtärning. Red lätt med maizena och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med citronsaft, persilja, salt och peppar.

Koka pastan och tippa upp i durkslag. Blanda pasta, sås och skaldade skaldjur. Lägg upp och garnera med oskalade musslor och räkor. (TT Spektra)

Dan Strandqvist

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!