500 g pastagnocchi
1 krabba
200 g räkor med skal
1 påse färska musslor
Till musselkoket:
1 gul lök
1 morot
1 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
Till skaldjurssåsen:
1 msk olivolja
1 pkt saffran, 0,5 g
3 dl mager grädde
2 dl spad från musselkoket
1/2 tärning fiskbuljong
maizena
2 msk citronsaft
1/2 dl hackad persilja
salt och svartpeppar
Rensa krabban. Borsta och skölj musslorna. Hacka lök och morot. Fräs hacket med olja i kastrull. Slå på vin och vatten. Koka upp och lägg i musslorna och koka häftigt till dess de öppnar sig. Ta upp musslorna med hålslev, spara några stora till garnityr och skala resten. Sila spadet.
Fräs saffran och olivolja i en kastrull. Tillsätt grädde, musselspad och en halv fiskbuljongtärning. Red lätt med maizena och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med citronsaft, persilja, salt och peppar.
Koka pastan och tippa upp i durkslag. Blanda pasta, sås och skaldade skaldjur. Lägg upp och garnera med oskalade musslor och räkor. (TT Spektra)
Dan Strandqvist