4 personer
2 morötter
1 bit rotselleri
1 bit purjolök
1 vitlöksklyfta
5 potatisar
salt och vitpeppar
smör och olja
Till stuvningen:
2 syrliga äpplen
1 purjolök
1 msk
rapsolja
1 msk curry
2 dl vatten
2 dl grädde
maizena
1 tsk anisfrö
1 fint hackad chili
flingsalt
Fräs strimlad purjolök och bitar av äpple med olja och curry i kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Red av med maizena löst i vatten till lätt stuvning. Krydda med stött anis, hackad chili och salt. Sjud 5 minuter.
Riv morötter, rotselleri och potatis med fina rivskivan i matberedaren. Byt till kniv och finhacka purjolök och vitlök till biffarna. Blanda, salta och peppra.
Tryck ut vätska, forma och stek biffar i smör och olja. Stek till dess de får en ordenlig yta som krävs för att de ska hålla vid vändningen. Servera biffarna med currystuvad purjolök och varma grönsaker. (TT Spektra)
Dan Strandqvist