Lördagslyx: Smakrika vegobiffar

Laga miljö- och moralmedveten lördagsmidddag. Frasiga rotsaksbiffar med currystuvad purjolök är mat som verkligen smakar.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2008-04-11 00:00
Rotsaksbiffar med currystuvad purjolök

4 personer

2 morötter

1 bit rotselleri

1 bit purjolök

1 vitlöksklyfta

5 potatisar

salt och vitpeppar

smör och olja

Till stuvningen:

2 syrliga äpplen

1 purjolök

1 msk

rapsolja

1 msk curry

2 dl vatten

2 dl grädde

maizena

1 tsk anisfrö

1 fint hackad chili

flingsalt

Fräs strimlad purjolök och bitar av äpple med olja och curry i kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Red av med maizena löst i vatten till lätt stuvning. Krydda med stött anis, hackad chili och salt. Sjud 5 minuter.

Riv morötter, rotselleri och potatis med fina rivskivan i matberedaren. Byt till kniv och finhacka purjolök och vitlök till biffarna. Blanda, salta och peppra.

Tryck ut vätska, forma och stek biffar i smör och olja. Stek till dess de får en ordenlig yta som krävs för att de ska hålla vid vändningen. Servera biffarna med currystuvad purjolök och varma grönsaker. (TT Spektra)

Dan Strandqvist

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!