4 portioner
1 krabba, hummer eller 300 g räkor med skal
1 1/2 msk smör eller margarin
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
1 tsk flytande fiskfond
salt och peppar
12 sprödvärmda krustader
dill och citron till garnering
Rensa krabban, hummern eller räkorna. Spara 12 fina bitar till garnering, resten hackas grovt. Fräs samman smör och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och torrt vitt vin. Tillsätt fiskfond och sjud stuvningen sakta utan lock i fem minuter. Stuvningen ska vara ganska tjock så krustaderna inte mjuknar direkt efter fyllning.
Tillsätt hackat skaldjurskött. Låt allt bli genomvarmt men inte mer. Salta och peppra. Värm krustadskalen i ugn och fyll dem med stuvning. Garnera med hela skaldjursbitar, dill, och citron.
Dan Strandqvist, TT Spektra