Lördagslyx: Snabba festkrustader

Lyxa till sista helgen före nyår med lite skaldjurskrustader. Hummer, krabba eller räkor fungerar lika bra.

Mat & dryck2008-04-10 00:00
Snabba festkrustader

4 portioner

1 krabba, hummer eller 300 g räkor med skal

1 1/2 msk smör eller margarin

1 1/2 msk vetemjöl

2 dl grädde

1 dl torrt vitt vin

1 tsk flytande fiskfond

salt och peppar

12 sprödvärmda krustader

dill och citron till garnering

Rensa krabban, hummern eller räkorna. Spara 12 fina bitar till garnering, resten hackas grovt. Fräs samman smör och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och torrt vitt vin. Tillsätt fiskfond och sjud stuvningen sakta utan lock i fem minuter. Stuvningen ska vara ganska tjock så krustaderna inte mjuknar direkt efter fyllning.

Tillsätt hackat skaldjurskött. Låt allt bli genomvarmt men inte mer. Salta och peppra. Värm krustadskalen i ugn och fyll dem med stuvning. Garnera med hela skaldjursbitar, dill, och citron.

Dan Strandqvist, TT Spektra

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!