Oxfilé i bit ca. 250g/pers
6 st hackade vitlöksklyftor
½ dl matolja
2 tsk grovt salt
Vitlökssmör
Potatis ca 3 normalstora/pers
Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj in filén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden. Lägg i kylskåpet i minst 12 timmar. Vänd runt ibland.
Skala och skiva potatisen tunt, skölj i kallt vatten och lägg i handduk och torka av lätt.
Ta ut filén och dra av överskottet av marinaden med handen. Bryn filén i het panna snabbt för en fin yta, lägg i ugnsfast form i 180° tills den är enligt egen smak (blodig, medel eller genomstekt).
Stek samtidigt potatisen med lite salt tills den är gyllenbrun.
Lägg upp potatisen på ett uppläggningsfat, skär filén i ca 1,5 cm tjocka bitar och lägg över potatisen.
Servera med vitlökssmör, valfri typ av sallad och ett gott rött vin t ex en Rioja.
God spis och en trevlig helg.
Signatur: Livsnjutare