Maffig bönsallad till det grillade

Med gröna, sköna bönor blir salladen lagom mättande till det grillade.

Mat & dryck2008-11-20 20:43

Mättande grillsallad

4 personer

3 olika sorters sallad, helst även färger

1 ask körbärstomater

1 gurka

1 röd lök

100 g haricots verts

1 burk goda oliver

1 knippa rädisor

Till dressingen:

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 msk kallt vatten

1 tsk italiensk salladskrydda

Till servering:

6 skivor vitt bröd

1 vitlöksklyfta

3 msk rapsolja

1. Förkoka bönorna någon minut och spola dem sedan i kallt vatten så de har kvar sin spänst. Riv salladen ganska grovt. Dela körbärstomaterna i två delar, skär gurka i bitar och skiva den röda löken mycket fint.

2. Blanda salladen med ansade rädisor och avrunna oliver.

3. Blanda dressingen och ringla den över salladen.

4. Kantskär de vita brödskivorna och skär sedan bröden i sockerbitsstora bitar. Lägg bitarna i plastpåse. Pressa vitlöken och blanda med rapsolja. Slå blandningen över brödbitarna i plastpåsen. Ruska runt så alla bitar blir lätt fuktade av vitlöksoljan och slå sedan ut bitarna på ugnsfast fat.

Rosta brödbitarna i 225 graders ugn till dess de blir vackert bruna men absolut inte brända. Servera krutongerna i skål vid sidan av salladen så de har kvar sin knaprighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!