4 personer
1 litet huvud isbergssallad
1/4 huvud rosésallad
1 tråg machésallad
1 tråg ruccolasallad (om man vill)
1 ask körsbärstomater
1 gurka
150 g färska champinjoner
2 msk olivolja
salt och peppar
1 liten burk fina oliver
150 g haricots verts
Till dressingen:
2 msk olivolja, gärna med citron- eller örtsmak
1 msk mild vinäger
2 msk kallt vatten
1 msk italiensk salladskrydda
1. Riv salladsbladen ganska grovt (utom maché som läggs i som buketter) och lägg i rymlig skål. Dela körsbärstomater i halvor och gurkskivor i kvartar. Lägg i avrunna oliver.
2. Dela svampen i två eller fyra delar beroende på storlek och ge dem en snabb uppstekning i olivolja. Salta och peppra.
3. Ge haricots vertsen ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt kokningen med kallt vatten från kran så bönorna har kvar sin spänst.
4. Rör samman dressingen. Blanda alla grönsaker och ringla över dressingen. Lyft över salladen till serveringsskål. (TT Spektra)