Opinsamma fiskpinnar

Går det att servera fiskpinnar utan atttappa ansiktet? Självklart, men somalltid måste man lägga en personligprägel på rätten. En kall örtsås, litevarma grönsaker och kanske inte denbilligaste fiskpinnen från frysdiskenkan vara receptet.

Mat & dryck2004-05-13 08:47

Fiskpinnar har kanske inte världens bästa rykte i kretsar av matintresserade. Men som snabb vardagsmat är de bra, i synnerhet om man väljer fiskpinnar av bättre kvalitet där innehållet inte enbart består av en vit, finfördelad fiskmassa.
Sprödbakade fiskpinnar blir bäst i vanliga ugnen där de får en lite krispig yta. Resultatet blir i allmänhet bäst om fiskpinnarna går direkt från frysen till varm ugn.
Bjud fiskpinnarna med en kall sås smaksatt med hackade svenska örter. Lite vitlök och en nypa gott havssalt förhöjer smaken.

Fiskpinnar med kall örtsås
4 personer
12 fiskpinnar av bättre kvalitet
1 msk raps- eller olivolja
Till örtsåsen:
4 msk lättmajonnäs
2 dl gräddfil
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
1 nypa havssalt och lite vitpeppar
ev. en pressad vitlöksklyfta
Till servering:
ris
gröna bönor, tomater, några krispiga salladsblad och citron

1. Värm ugnen till 225 grader. Slå oljan i en ugnsfast form och vänd fiskpinnarna i oljan. Sätt in och ugnsstek fiskpinnarna cirka 6-10 minuter eller till dess de fått fin färg. Tillagningstiden beror mycket på hur hårt frysta fiskpinnarna är.
2. Blanda samman majonnäs och gräddfil. Smaksätt med dill, persilja och gräslök. Avsluta med salt och lite vitpeppar. Om man vill kan en vitlöksklyfta pressas ned i örtsåsen. /TT Spektra

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!