På Mörners går det undan

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2006-01-20 00:00

Vi är optimistiska inför vårt besök på Linköpingspuben, som serverarmat till överkomliga priser. Menyn är kort, men ändå omväxlande. I allafall så länge klockan inte blivit sju och man fortfarande får väljamellan de tre rätterna på after work-menyn.

Vårt besök börjar också perfekt med vitlöksbröd och toast Skagen som delade förrätter. Väl tilltaget och gott.

Men innan vi har njutit klart kommer huvudrätterna in på bordet.Häpna slänger vi i oss några sista tuggor och säger ja till attservitrisen kan ta ut det lilla som är kvar av förrätten.

Fröjd för ögat

Huvudrätterna laxfilé på planka med potatismos ochpepparrotshollandaissås samt pepparnoisette med pommes frites är mer enfröjd för ögat än för smaklökarna.

Pepparnoisetten precis som toast Skagen tillhör after work-menyn och är helt okej.

Kryddtema

Själva laxfilen är det heller inget fel på, men rätten förstörs avden kvalmiga och feta såsen som inte faller oss i smaken. Den gör attdet mesta blir lämnat på plankan.

Det finns två efterrätter att välja mellan på menyn. Men dagenstårta är slut, så då återstod bara glassen. En ordinär glassefterrätt,som lätt slinker ner i vintermörkret.

Glassen är för övrigt det enda vi äter, förutom vitlöksbrödet, som inte serveras med färsk timjan.

Men det går förstås fortare att lägga samma krydda på alla rätter änatt behöva leta efter vilken det ska vara. Och fort går det på ÖversteMörner. Vill du kan du nog få i dig en trerätters på en halvtimme.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!