Pasta med krämig citronsås

Pastasåser får man aldrig för många av.Grundkravet är att de ska vara lätta attlaga, goda att äta och helst inteinnehålla för många, dyra råvaror.

Citronpasta. Färsk pasta med hemlagadcitronsås är frisk, fräsch mat sompiggar upp. Foto: Dan Strandqvist

Citronpasta. Färsk pasta med hemlagadcitronsås är frisk, fräsch mat sompiggar upp. Foto: Dan Strandqvist

Foto:

Mat & dryck2003-05-22 13:00

I det lättlagade pastareceptet förenas alla förutsättningar i en krämigt god citronsås som passar utmärkt till färsk pasta och lättkokta grönsaker. Här är det helt grön mat som verkligen piggar upp. Att maten dessutom står på bordet efter bara några minuter gör inte saken sämre.

Citronsås till pasta
4 personer
2 dl grädde
3 dl vatten
skalet från en citron
1 tärning grönsaksbuljong
maizena till redning
salt och vitpeppar

1. Tvätta och riv det yttersta, gula skalet av en citron.
2. Koka upp grädde och vatten. Smaksätt med en tärning grönsaksbuljong.
3. Red av såsen med maizena som blandats med lite vatten. Låt såsen sjuda ett par minuter.
4. Tillsätt det rivna citronskalet och smaka av med salt och vitpeppar. Låt inte såsen koka efter det att citronskalet blandats i. Då kan såsen bli besk i smaken. Servera såsen till nykokt pasta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!