Vaxbönor behöver bara sjuda några minuter för att bli klara att servera. Lättsaltat vatten ger rätt smak redan från början. Bjuder man bönorna med smält smör smaksatt med finhackad persilja, timjan och dragon smakar de ännu bättre. Lägg upp allt på en bädd av färsk, nykokt pasta och njut.
Pasta med bönor och örtsmör
för 4 personer
400 g färska vaxbönor
500 g pasta
salt och olivolja
Till örtsmöret:
50 g normalsaltat smör
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad, färsk timjan
2 msk finhackad, färsk dragon
1 nypa flingsalt (havssalt)
svartpeppar
1. Finhacka persilja, timjan och dragon. Smält smöret i kastrull och blanda ned örtkryddorna. Smaka av med en nypa flingsalt och ett varv med pepparkvarnen.
2. Ansa bönorna och sjud dem ett par minuter i lättsaltat vatten. Koka pastan i lättsaltat vatten med lite olivolja.
3. Lägg upp avrunnen pasta i portionsskålar eller på djupa tallrikar. Toppa med vaxbönor och fördela örtsmöret över. Serveras rykande hett.