Pizza från egen ugn godast

Hembakade pizzor är överlägsna köpevarianten. Ta kontrollen över dina pizzor och lär dig baka egna favoriter. Det lönar sig – i alla fall vad det gäller smaken.

Foto: Dan Strandqvist/TT

Mat & dryck2014-03-13 16:28

I det pizzagalna landet Sverige är det tyvärr ofta råvarupriset som bestämmer vad som ligger på pizzan.
I ditt eget kök är det du som håller i rodret och redan med ett par kronor extra till råvaruinköp har dina förutsättningar att vinna smakpoäng ökat med åtskilliga procent.
Hur kan man vara så stöddig, kanske någon undrar? Jo, eftersom pizzan är en hårt konkurrensutsatt maträtt ser många pizzabagare sig tvingade att välja billiga ingredienser för att räkna hem affärerna. Allt från billig fet ost, konserverad svamp och grönsaker till riven ”pizzaskinka” .  Degen gör man långt i förväg för att stå i startgroparna när kunderna kommer.
Ytterst få kunder vågar testa nya kombinationer och smaker. Riven skinka, strimlat kebabkött och skivade champinjoner ligger i topp tillsammans med tomatsås och riven ost.
Här ändrar vi på det och satsar på curry­stekt kyckling, äpple och lök och varför inte grillade pilgrimsmusslor, körsbärstomater och späda salladslökar?
En helt vegetarisk pizza är ett alternativ som blir allt mer intressant i takt med att utbudet av färska grönsaker ökar.
Ser man dessutom till att variera degen, göra egen tomatsås smaksatt med färska örter och vitlök och huvudsakligen använda mozzarellaost, har man goda förutsättningar att skapa pizzor som verkligen sticker ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!