Plaza har bra koll men få gäster

Plazas vegetariska biffar är överraskande goda.

Plazas vegetariska biffar är överraskande goda.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2005-10-28 00:00

Lokalen känns tom och lite kylig, men servitören leder oss till ettpassande bord och tänder levande ljus. Plaza är restaurang på entréplanoch nattklubb på övervåningen, men när vi sitter i restaurangdelentänker vi inte ett dugg på spelapparaterna och baren där uppe.

Inredningen påminner om en gammaldags hotellrestaurang; lite murrigmen samtidigt klassiskt sparsmakad. Eftersom det är så få gäster när vikommer får vi stor uppmärksamhet. Servitören är artig och varken försnabb eller för långsam med att ta upp beställningar och servera. Ävennär lokalen fylls med fler gäster, har han bra koll på oss.

Vi börjar med renstek i tunnbrödskorg (69 kronor) samt chèvreost medpäron, valnötter och honung (69 kronor) till förrätt. Rensteken är möroch saftig, och samsas i tunnbrödskorgen med en krämig vitlöksremoulad.Kombinationen chèvre, päron och valnötter är kanske inte ovanlig, menlyckad. Till huvudrätt beställer vi fjordlaxfjäril med hummersås ochkokt potatis (159 kronor) och grönsaksbiffar med potatis och tzatziki(129 kronor). Någon vegetarisk rätt finns inte på menyn så vi får frågaefter biffarna. En vegetarian blir ofta bortglömd och det är lätt attförvänta sig uppvärmda halvfabrikatsbiffar på ett ställe där kött ochfisk dominerar. Därför blir vi positivt överraskade när Plazas biffarser hemlagade och välgjorda ut. Och goda är de! Tzatzikin är dockvattnig och smakar mer vitpeppar än vitlök. Fjordlaxen är lagomgenomstekt och smakar utmärkt till den milda men fylliga hummersåsen.

Nu finns det plats kvar för efterrätt. Portionen med vaniljglass ochvarm hjortronsylt (65 kronor) är härligt stor och god. I pecannötpajen(69 kronor) kompletterar den mjuka kolafyllningen och de hårda nötternavarandra bra.

‚


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!