salt
svartpeppar
cirka 2 paket bacon
1--1½ kg rådjursfärs av t ex bringa, hals och framlägg
1 msk enbär
1 knippa persilja, finhackad
1 finhackad lök
smör till stekning
1 morot och ½ lök per rulle
½ liter viltbuljong eller annan god buljong
En stor stekgryta behövs.
Bena ur och putsa slaksidorna från talg och hinnor. Salta och malöver svartpeppar. Lägg på ett lager baconskivor. Täck med köttfärs.Fördela kryddor, krossade enbär och lite salt, persilja och finhackadlök jämnt över hela färsen. Rulla ihop och bind om med ett steksnöre.Bryn rullarna runt om i en stekgryta. Lägg i morötter och lök. Späd medvarm buljong och bräsera i 1½ timma.
Red av skyn med mjöl, tillsätt grädde, soja och kryddor efter smak. Kokt potatis och kokta morötter är gott till.