Rödlökssill à la Ljunkan

Laga den goda rödlökssillen som eleverna på Anders Ljungstedts gymnasium får lära sig att göra.

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 16:55

Rödlökssill

Tid: 20 minuter + ca 2 dygn i kylen

2 x 420 g inläggningssill, varav 210 g sill

3-5 strimlade salladslökar

2 skivade rödlökar

ca 1 msk rosépeppar

Lag:

1 dl ättikssprit, 12 %

3 dl vatten

4 dl socker

1 tsk krossad vitpeppar

1/2 tsk krossad svartpeppar

2 tsk krossad kryddpeppar

2 lagerblad

15 kryddnejlikor

Garnering:

salladslök

rödlök

rosépeppar

Skölj sillfiléerna väl under rinnande vatten och skär i bitar. Blanda samman ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har smält. Låt lagen kallna.

Varva sill med salladslök och rödlök. Häll på lagen, strö över rosépeppar. Låt stå och dra i kyl 1-2 dygn. Garnera med nyskuren salladslök, rödlök och lite rosépeppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!