Rödlökssill
Tid: 20 minuter + ca 2 dygn i kylen
2 x 420 g inläggningssill, varav 210 g sill
3-5 strimlade salladslökar
2 skivade rödlökar
ca 1 msk rosépeppar
Lag:
1 dl ättikssprit, 12 %
3 dl vatten
4 dl socker
1 tsk krossad vitpeppar
1/2 tsk krossad svartpeppar
2 tsk krossad kryddpeppar
2 lagerblad
15 kryddnejlikor
Garnering:
salladslök
rödlök
rosépeppar
Skölj sillfiléerna väl under rinnande vatten och skär i bitar. Blanda samman ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har smält. Låt lagen kallna.
Varva sill med salladslök och rödlök. Häll på lagen, strö över rosépeppar. Låt stå och dra i kyl 1-2 dygn. Garnera med nyskuren salladslök, rödlök och lite rosépeppar.