1--5 vitlöksklyftor, skurna i bitar
3--5 enbär
1 nypa rosmarin (eller mer efter smak)
1/2 dl matolja
3--5 torkade svampar (trattkantareller, trumpetsvampar eller annan torkad "vild" svamp)
1 msk honung
Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet som ska marinerasi plastpåsar (gärna dubbla påsar för säkerhets skull). Slå på marinadensom ska täcka köttet ordentligt. Lägg köttet för marinering ikylskåpet. Vänd ett par gånger per dygn.
Marinaden passar till allt viltkött. Enbären understryker den"vilda" smaken. Rosmarin kan bytas ut mot någon annan örtkrydda eftersmak.
Rödvinsmarinerad älgstek bräseras med fördel i stekpåse. Användstektermometer. Ugnstemperatur 175 grader. Stektermometern visar 70grader för rosastekt kött och 75 grader för genomstekt. Gör en god såsmed hjälp av marinaden.